lørdag 4. juli 2015

Moorfolket på Sri Lanka

Moorfolket på Sri Lanka tel over 1,8 mill menneske, og er den trdje største folkegruppa i landet. Dei er muslimar, og det er ingen kjende kristne mellom dei. Opphavet er omdiskutabelt. Anten er dei tamilar som er blitt muslimar, eller dei er etterkomarar etter arabiske kjøpmenn som farta i området for mange hundre år sidan, og som har lært seg tamil. Kulturen deira er unik med ei blanding av muslimsk tru og tradisjon med innslag av tamilsk levemåte.

Kjære Herre Jesus! Må Moorfolket læra å kjenna deg som sann Gud og sant menneske, og som den einaste mellommannen mellom Gud og menneske. Må Guds dom over deira synder bli så rystande for dei at dei ikkje ser anna råd enn å klynga seg til din kross, og setja all si von til deg for si frelse. Aus Anden over dei. Må dei bli bada i ditt lys og omslutta av din nåde slik at dei gjev opp all sjølvrettferd og stolar på di rettferd åleine. Skap i dei ein hunger etter ditt ord, og samla dei til ei sterk og varm kyrkje som er som eit redningsfartøy og eit hospitalskip for alle på Sri Lanka. Amen!

Sri Lankan Moor in Sri Lanka

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...