mandag 6. juli 2015

Biafada frå Guinea Bissau

Av dei 54000 biafadaane er det eit fåtal truande kristne.Fleirtalet er muslimar. Språket er biafada, og det føreligg ingenting skriftleg på dette språket. Biafadafolket er bønder og kvegfolk. Folket er ope for å høyra Guds ord, men det er mange ting som hindrar dei i å ta imot, og då snakkar me særleg om den sterke tilknytninga til og beundringa dei har for islam. Difor vert dei som konverterer gjerne forfølgde på ulikt vis. Dei kan t.d. bli nekta husly og mat.

Herre! Me ber om ein sterk misjonsvisjon blandt dei kristne i Guinea Bissau og ein iver hos dei til å dela evangeliet også med biafadafolket. Styrk dei få truande i dette folket med din Heilage ande, hjelp dei å stå tett saman og vitna om deg med den kraft og visdom som Anden gjev. Må lyset ditt fløyma over dei og avsløra løgna i islam for dei, syna dei Jesus som vegen, sanninga og livet og driva dei til han. Må nokon bli kalla til å gjera biafada om til eit skriftspråk, og omsetja Bibelen til dette språket, og gje biafadafolket ein sterk trong etter å læra seg lesekunsten, og ein hunger etter å lesa ditt levande og dyrebare ord.  Amen! 

 Biafada, Biafar in Guinea-Bissau

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...