mandag 24. august 2009

Nosufolket i Kina

Nosufolket tel 1,2 millionar menneske, og bur for det meste i Sichuanprovinsnen nær Tibet. Dei kjem opprinneleg frå Kaukasusområdet, og snakkar sitt eige språk nuosu. Nosuane har vore laga av hardt materiale, og historia deira er av den bloddryppande sorten. I kampen mot kommunismen fall det 10 kommunistsoldatar for kvar fallen nosuar. Nosuane trur på ein skaparguden Mo`m Apu og på sonen hans Gee nyo som velsignar dei med regn, framgang og lukke. Kristne har freista å nå nosuane med evangeliet i 200 år, og i 1996 kom det første gjennombrotet. I dag er det 12000 kristne nosuar.

Bøn: "Herre Jesus! Me takkar deg for alle kristne nosuar, og for alt godt du har tenkt å gjera i og gjennom dette folket framover. Styrk og utrust dei truanda til frimodig å vitna om Jesus for stammefrendane sine og vinna dei for deg. Me ber om at nosuane skal vigsla liva sine til krig for deg og det gode mot satan og det vonde. Fyll dei med din kjærleik og gjer hjarto deira like mjuke som dei før har vore harde. Amen!"

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...