lørdag 8. august 2009

Arendal

Arendal kommune, som ligg på grensa mellom Sør - og Austlandet, har 40000 innbyggjarar. Sjølve byen har ein historie som går tilbake til 1500-talet, og har gjennom åra vore prega av sjøfart, jernutvinning og trelast. I dag er det elektronisk industri, silisiumindustri og mekanisk industri (dekksmaskinar) som pregar den eksportretta næringa i kommunen.

Arendal har eit mangfaldig kristenliv og ein rik kristen tradisjon. Det har vore mykje godt åndeleg liv i denne byen. Den norske kyrkja har 9 kyrkjer, men elles er Nordmisjon, Baptistkyrkja, Frelsesarmeen, Metodistkyrkja, Frikyrkja, Pinsevenene, Misjonforbundet, Den katolske kyrkja og Adventistane forutan at Evangelietkirken (www.evangeliekirken-arendal.no) og Sørlandskirken (www.sorlandskirken.no) held til der.

Særleg behov: Arendal har dei siste åra periodevis vore plaga av eit nynasistisk ungdomsmiljø.

Bøn: "Herre, me ønskjer å sjå Norge forvandla av di kraft, og i dag ber me for Arendal: Lat det skje også der. Aus din Ande ut over denne byen og kall folket til omvending, tru og etterfylging. Ta tak i dei unge i byen, løys dei frå all urett og før dei inn til ditt hjarta. Fyll kyrkja di i Arendal med Den Hailage Ande, og hjelp alle truande der å fungera godt som kristne i nabolag, på jobb og på skule slik at dei vitnar om deg både med orda og liva sine. Knytt sterke band mellom alle truande i Arendal, og hjelp dei å stå tett saman for å fremja dine planar for denne byen. Herre, miskunna deg. Amen!"

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...