onsdag 26. august 2009

Askim

Askim bykommune ligg nord i Austfold, har eit areal på 68 km2 og eit folketal på 14705. Kommunen grensar til Glåma der elva går i kraftige stryk, noko som dei har utnytta ved å byggja 3 kraftverk. Askim er såleis ein kraftkommune. Den viktigaste industribedriften er Glava, elles jobbar folk for det meste i servicenæringane.

Når det gjeld kristenliv ser det ut til at Den norske kyrkja er svært aktiv på mange frontar, mellom anna med eit misjonprosjekt i Vietnam. Frelsesarmeen er representert, og likeeins Misjonsforbundet og Den Frie Evangeliske forsamling som har gått saman om å skipa kyrkjelyden "Askim Frie Misjonsmenighet", som m.a. har eit prosjekt mot Karènfolket i Burma.

Bøn: "Himmelske Far! Idag ber me for kraftkommunen Askim. Lat dei som bur der ved breidda av Glåma få erfara di kraft i liva sine. Gje frelse til syndarar, fred til dei urolige og framtid og von for dei som har stranda i liva sine. Lat denne byen vera under din nåde. Hjelp alle som bur der å opna seg for Jesus, venda om til deg og ta imot evangeliet i tru. Takk for alle gode kristne i Askim. Lat dei bli endå meir brennande, endå meir radikale, endå meir ekte og varme i trua si, Jesu sanne læresveinar, lys og salt i lokalsamfunnet, i Jesu namn. Amen!"

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...