onsdag 19. august 2009

Asker

Asker ligg like vest for Oslo, og er ein økonomisk velståande kommune med 53 756 innbyggjarar. Tilveksten i 2008 var 834. På nettsida si profilerer kommunen seg som "mulighetenes kommune". Her er optimismen påtakeleg. Kommunevåpenet førestiller tre askestammer som er beskorne, ein skikk som er vanleg i denne kommunen (askelauv var tilleggsfòr til husdyra i tidlegare tider). Asker har mange selebre personar i skrytegalleriet sitt: Kronprinsfamilien (Skaugum), Arne og Hulda Garborg, Erik Bye, Jens Evensen, Simen Agdestein ++.
Asker er ein typisk jordbrukskommune med sterkt innslag av hagebruk. Dei har litt industri, men fleirtalet jobbar i tenesteytande næringar.
Kristenliv: Statskyrkja har 5 kyrkjelydar. Frikyrkjer: Asker pinsemengihet, Frelsesarmeen, Asker og Bærum Bibelsenter og Josvakirken. Det er eit godt samarbeid mellom kyrkjelydane som m.a. har fellesarrangement i pinsehelgene.

Bøn: "Herre Jesus! Asker har mange og store fordeler. Me ber om at du skal bli den største av dei alle. Gjer dei kristne i Asker til sanne læresveinar og til levande og frimodige vitne om deg, og lat evangeliet ta tak i folk og føra dei til omvending og tru. Du som elskar alle og som gav ditt liv til frelse for alle: lat ditt blikk falla på Asker, og rett ut handa di til frelse. Velsign heimane, og vern familiane mot oppløysing, og lat denne kommunen vera ein god plass for alle innbyggjarane. Amen!"

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...