fredag 30. januar 2009

Tahoua-tuaregane i Niger

Folketal: 603,000
Språk: Tamajak
Religion: Islam
Evangeliske kristne: 0.00%
Status: Unådd
Tuaregane er som før nemnt delt opp i mange ulike stammer med noko ulikt morsmål. Dei er av berberisk opphav og flytta sørover frå Nord-Afrika for om lag 400 år sidan. I dag lever mange av dei med dyra sine på steppeområda mellom vest-Sahara og Sudan. Men stadig fleire slår seg ned som gardbrukarar, eller dei får seg ulike jobbar i dei store byane i Nigeria. Den store tørken som råka dei i 1972 har tvinga dei til nytenking når det gjeld næring, økonomi og livsopphald. Dei praktiserer ein svært moderat form for islam, og vert av andre muslimar rekna for å vera ganske lunka. Dei praktiserer okkulte seansar, og trollmenn er viktige i kulturen deira.

Bøn: "Herre, eg ber om at misjonorganisasjonar og kyrkjer skal høyra på ropet frå Tahoua-tuaregane i Niger, og gjera sitt ytste for å nå dei med ditt evangelium. Eg ser med glede fram til den dagen då det blir etablert ein sterk, vital, ekspansiv og levedyktig kyrkjelyd i dette folket. Lat det bli laga radioprogram på deira eige språk som når fram og inn til dei. Gjer deg til kjenne for dei gjennom draumar og visjonar, og rør ved dei med krafta i Den Heilage Ande. Løys dei frå islam, og frå den animismen som bind dei i mørkret under djevelens makt og din dom. Eg ynskjer å sjå desse menneska frelst og fri ved trua på Jesus Kristus. Tal til leiarane deira om ditt herrevelde, slik at dei anerkjenner deg som den sanne tuaregkongen. Lat riket ditt koma til dei, og lat din vilje skje mellom dei slik som han skjer i himmelen, og gjer dei ved tru og dåp til dine frelste barn, fulle av kjærleik til Jesus Kristus. Amen!"



Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...