tirsdag 27. januar 2009

Arabiske beduinar i Negevøydemarka i grenseområda mellom Egypt, Israel og Jordan


Det er i fylgje Bethany World Prayer Center 933000 (1999) beduinar i grenseområdet mellom Israel, Egypt og Jordan. Dei er nomadar eller seminomadar, og lever med kamelane og geitene sine under svært tøffe vilkår. Språket deira kallast Bedawi, også kalla beduinarabisk. Dei er strenge sunnimuslimar.


Bøn: "God Far! Du som i di tid talte til beduinen Abraham, tal til beduinane i negevøydemarka og gjer ei pakt med dei som bygger på Jesu Kristi offer på Golgata. Løys dei frå den ånd som har bunde dei til islam gjennom mange hundre år. Send nokre av tenarane til dei for å dela Jesu kjærleik og nåde med dei, og reis opp trufaste menneske som kan gå i forbøn for dei og stå i gapet for dei. Eg ber om at du skal styrka, verna og oppmuntra dei ytterst få kristne beduinane som bur i Israel, fyll dei med Anden og utrust dei til å bringa evangeliet til frendane sine. Lat dei få nåde til å føra nokre av nøkkelpersonane i folket sitt til Jesus, slik at det kan eablerast ei sterk, vital og framgangsrik kyrkje i dette folket. Amen!"

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...