torsdag 17. november 2022

 


Det bur 61 500 000 i landet fordelt på 150 folkegrupper som snakkar 127 språk. Offisielt språk er swahili og engelsk. 54,1% er kristne. 17% evangeliske. Resten er anten muslimar eller animistar. 
Dodoma er offisiell hovudstad, men Dar es Salam er den reelle hovudstaden. 

Tanzania er ei øy av fred mellom nasjonar prega av uro og brogarkrigar. Landet husar over ein million flyktningar frå nabolanda, og fungerer som ein base for kristen teneste i regionen. Likevel, hekseri blandar seg stadig inn i trua til folk, og overtru og okkultisme har store kostnader og fører ofte til seksuelle overgrep, og i verste fall fører denne praksisen til død for dei som tek del i det. 

Be om at styresmaktene må vera modige nok til å konfronterer det vonde, og at dei får visdom til å leida folket slik at alle kan leva fredeleg saman samstundes som dei tek vare på dei grunnleggjande menneskerettane. 

Den evangeliske befolkninga vaks frå 2,4 millinoar i 1990 til 9 millionar i 2020. Det er ei sterk kyrkjeplantingsrørsle som pregar både lutheranarar, pinsevener og andre kyrkjer som er initiert av afrikanarane sjølv. 

Takk Gud for den iveren dei truande syner etter å vinna sine medmenneske for Kristus og planta nye kyrkjelydar over heile landet. 

Fattigdomen er stor, og dei som gjer teneste i Tanzania må tenkja både på timelege og åndelege behov. Det er snakk om helse, reint vatn, utdanning og utvikling av jordbruket. Den lokale korrupsjonen i er høg og øydeleggjande. 

Be om folk må bli møtt både på sine åndelege og timelege behov, og at kyrkja skal vera på offensiven i så måte. 

Be om at dei som styrer og steller i dette landet må få Guds lys kasta inn over liva sine slik at dei kan ta eit oppgjer med økonomisk uærlegdom, og alt som handlar om at dei brukar makt til eigen fordel. 

Be om at dei kristne i Tanzania må bli disippelgjort, og at kyrkjeplantingsiveren må følgjast av ein enno større iver etter å sjå nye kristne disippelgjort.  Berre 8% av dei truande er menighetskristne, og berre ein del av desse lever som Kristi sanne disiplar. 

Muslimane langs kysten er dei minst evangeliserte, og ber på ein vond arv etter hundreår med arabisk slavehandel som hadde sitt senter på Zanzibar (der Aril Edvardsen var då han døydde for 10 år sidan). 

Be om at det skal bryta ut eit mektig Andens vær over muslimane som bur i Tanzania sine kystområde, at dei skal bli løyste frå gamal djevelskap og frå islams tjukke lenker. 

Dei fleste språka har bibeloversetting på eitt eller anna nivå, mange prosjekt er nett påbegynt og andre må venta.

Be om ein snarleg oppstart av bibeloversetting i alle attverande språk. 

kjelde: operationworld.org



Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...