mandag 14. november 2022

Sverige




Folketal: 10 160 000
Folkegrupper: 88
Språk: Svensk
Hovudstad: Stockholm

Sverige har ein rik åndeleg historie med massive vekkingar på 1800 og 1900-talet som førte til ein enorm misjonsinnsats.  Men etter krigen har sekulariseringa vore massiv, og i dag er det berre 23% som trur på ein personleg Gud. Folk i Sverige ser på komfort, underhaldning og individuell fridom som sine viktigaste verdiar. Den svenske kyrkja er alvorleg sveikka av liberal og bibelkritisk teologi, ein tendens som langsamt også bevegar seg inn i frikyrkjene. Det siste no er pastor Niklas Piensoho i pinsekyrkja Filadelfia i Stockholm som meiner at kyrkjelydane må opna for moralsk høgverdig homofili og avvisa den meir umoralske utgåva, alt utan å syna til eitt einaste bibelvers til støtte for synet sitt.

Sverige har hatt stor innvandring gjennom mange år, og integreringstiltaka har mislukkast. Det har resultert i vanvittig mykje alvorleg kriminalitet.

Det austerikske  overvakningsorganet «The Observatory on Intolerance and Discrimination against Christians in Europe (OIDAC)» påviste at Sverige er eitt av dei fem landa i Europa der det er vanskelegast å vera kristen. Kanselleringskulturen er omfattande, noko som har resultert i at ein advokat som Ruth Nordstrøm blir rekna som «person non grata» i landet fordi ho har ført rettsleg forsvart for jordmødre  som av samvitsgrunnar nekta å vera med på abortinngrep, og som av den grunn vart oppsagde frå jobbane sine.  Les meir her: https://www.dagen.no/meninger/sverige-et-verstingland-for-kristne/

Sverige er eitt av dei landa i verda som, saman med Noreg, er komne lengst i å fjerna biologisk kjønn som ein juridisk kategori. Normkritikk er den store greia no, og då er det kritikk av gamle normer som handlar om at menneske er kvinne og mann, og at sex tilhøyrer ekteskapet. No er det snart berre snakk om at kjønn er ein sosial konstruksjon, at det er flytande og at alle kan velja mellom mange titals merkelege kategoriar som ingen har høyrt om før.

Be om at det skal stå fram nye kristne leiarar med rik åndsutrustning, leiarar har forstand til å formidla Guds ord med kraft til det svenske folket.

Be om at det svenske folket skal oppdaga at komfort, underhaldning og individuell fridom er tomme verdiar dersom dei ikkje kjenner Gud.

Be om at kristne leiarar må venda om til Bibelen som Guds ord, og slutta å formidla sine eigne tomme tankar.

Be om ei nasjonal vekking som berører alle lag av folket i landet.

Be om at Gud må intervenera i innvandrarmiljøa, frelsa frå synd og dempa spenningar og gemytter, og setja ein stoppar for alle gjengkrigane som til eikvar tid rasar i dei store byane, og som skremmer livet av vanlege folk.

Be om at Gud skal la skodda som har seinka seg over kjønns og samlivssektoren lettar slik at unge menneske igjen kan finna fram i dette viktige landskapet. 

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...