fredag 8. mars 2019

Dariganga i Mongolia


http://www.createinternational.com/

Denne folkegruppa på 30 000 menneske lever aust i Mongolia. 1% av dei er i følgje www.joshuaproject.net kristne, 0,8% evangeliske. Dei er buddhistar, men stadig fleire av dei vender i desse dagar attende til  animisme og shamanisme som var vanleg før buddhismen gjorde sitt inntog på 1500-talet, og mange praktiserar i dag astrologi, spådomskunst og søker hjelp hos shamanar når dei er sjuke.
Dei snakkar mongolsk.

Dariganga elskar musikk, dans og hesteveddeløp.
Evangeliet har stor framgang i Mongolia i våre dagar, og mongolske kristne er utan tvil dei som er best i stand til å nå inn til darigangafolket.

Herre Jesus Kristus! Du er den som eig hausten, og som kallar arbeidsfolk ut til din haust. Me takkar deg for at du no vil senda nokre av dine trufaste for å dela evangeliet med darigangafolket, og at du vil utrusta desse vitnene med autoritet og kraft slik at darigangane kan bli kvitt demonane som styrer dei og bli lækt for sjukdomane som plagar dei, og slik at di kyrkje kan bli etablert i folket og folket disippelgjort etter din plan. Amen! 






Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...