onsdag 17. juni 2015

Foodo i Benin

Foodofolket stammar frå Ghana, og emigrerte til Semereregionen i Benin for 300 år sidan. Dette er ein venleg og fredeleg folk som dyrkar jorda og er stolte over historia og kulturarven sin. Dei snakkar sitt eige språk, og legg stor vinn på å ta vare på dette. Deler av Bibelen føreligg på foodo. Dei tel 40 000 menneske, og alle er sunnimuslimar. Det er høg analfabetisme mellom dei, og evangeliet må helst koma til dei i munnleg form.

Herre Jesus, verdas frelsar og Herre! Må foodofolket oppleva å bli bada i ditt lys slik at dei ser seg som fortapte syndarar som ikkje kan frelsa seg sjølv. Må betydningen av din kross og ditt offer bli tydeleg for dei, slik at dei kan tru på deg og oppleva full forløysning for syndene sine og fridom frå dødens og djevlens store makt. Motiver dei til å læra seg lesekunsten slik at dei kan lesa Bibelen på sitt eige språk. Må det veksa fram ei sterk foodokyrkje som kan vera til frelse og lækjedom for heile folket. Amen! 

 

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...