mandag 1. september 2014

Dagens unådde: Khatrifolket i Pakistan


Khatrifolket tel vel ein million menneske, og held til i den vestlege delen av Punjab. Dei kjem tradisjonelt frå ein hinduistisk høgkaste, noko som betyr mykje for dei også i dag sjølv om dei no formelt er muslimar. Dei tilhøyrer middelklassen, er velståande og velutdanna. Khatriane har det litt ansamt med maten sidan dei ikkje kan eta mat laga av folk som står under dei på rangstigen. Skilsmål er forbode, men dei ser gjennom fingrane med det dersom det er snakk om alvorlege mistilhøve. Khatrikvinnene er kjende for å vera uvanleg vakre. Dei fleste snakkar punjabi, men også mange andre språk er representerte mellom dei.

Kjære Herre Jesus! Sjå i nåde til khatrifolket. Send dine vitner til dei for å dela dei gode nyheitene om deg og di frelse med dei. Bryt ned den djupt kulturfesta stoltheiten deira som hindrar dei i å bøya seg under di mektige hand og ta imot nåde. Reis dei opp til eit kristent folk som fylt av Ande og kraft inntek ein leiarposisjon i evangeliseringa av Pakistan. Høyr og bønhøyr oss for di eiga skuld. Amen!

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...