tirsdag 25. juni 2019

India 7. Karnataka

Areal: 74061 km2. Folketal: 61 131 000 fordelt på 744 folkegrupper.  Delstaten er i stor grad sett saman av dravidiske stammer som 2000-1500 f.Kr vart fordrevne sørover av indoeuropearane frå Sentral-Asia. Det blir snakka 19 språk i Karnataka. 65% snakkar kannada, 10% urdu, 8%  telugu og 5% tamil.
Hovudstad: Bangalore 7,2 millionar. Bangalore er den leiande IT byen i India, og dermed i resten av verda.

Religion: Hinduisme 84%, islam 12,2%, kristendom 2%.

Kernataka er den fattigaste av statane i sør. Dei kristne er passive, sjølvopptekne og isolerte. Dei verkar motlause, og ekstreme hindugrupper jobbar hektisk for å få vedteke antikonverteringslover. Dei går ofte til åtak på kristne, det er snakk om over 1000 anslag per år i gjennomsnitt.

Det har vore gjennombrot for evangeliet i folkegruppa lingayat, som er nådd utelukkande gjennom innsatsen til lingayatkristne.

Sårbare grupper: Banjara (sigøynarar). Devadasijenter. Desse ver ofte blir selde til tempelprostitusjon (det er snakk om så mange som 50000 per år). Dei 70000 gatebarna i Bangalore.

Det er 79 andre heilt unådde folkegrupper i Karnataka.


  • Takk Gud for det som skjer i lingayatfolket, og be om at nye truande skal bli grunnfesta i Guds nåde, Guds ord og Guds kyrkje.
  • Be om at denne vekkinga skal bli permanent, og at rørsla skal spreia seg over heile delstaten
  • Be om at dei kristne i delstaten skal reisa seg, bli fornya ved Den Heilage Ande og modig forkynna Guds ord til høg og låg i samfunnet.
  • Be om at Gud skal stadfesta vitnemålet deira med sine undergjerningar
  • Be om at dei kristne skal stå fram som leiarar i samfunnet og fjerna prostitusjon, finna gode heimar for gatebarn, og få opp og gå alle dei funksjonane som er naudsynt om eit samfunn skal fungera godt. 
  • Be om at Gud skal tukta hindugruppene som stadig går til åtak på kristne

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...