søndag 23. juni 2019

India 6. Gujarat

Gujarat ligg på vestkysten av India, og grensar til Pakistan. Det var denne delstaten Mahatma Gandhi kom frå, og det var her han gjennomførte den vidgjetne Saltmarsjen som ein del av sin kamp mot den engelske kolonimakta. Staten har eit flatemål på 196000 km2, og folketalet er på litt over 60 millionar fordelt på 631 ulike folkegrupper. Hovudstaden er Gandhinagar med kun 230000 innbyggjarar. Den største byen er Amenhabad med rundt 6 mill.

89,1% er hinduar, 9,1% muslimar, 1% jainistar, 0,6% (usikkert tal) er kristne.

Gujarat er eit senter for religiøs spenning og forfølging. Hinduekstremistar har, saman med politi, politisk leiing og administrativ leiing lagt opp ein plan for å skremma, baktale og harsellera med kastelause muslimar og kristne. Anitkonverteringslover vart vedtekne i 2003. Desse lovene gjorde det omtrent umogeleg for kristne å evangelisera og driva med kyrkjeplanting. Desse lovene gjeld sjølvsagt ikkje for hinduar som prøver å omvenda muslimar og kristne.


  • Dei fleste kristne er katolikkar og metodistar. Men nokre sjølvstendige kyrkjelydar med rein indisk identitet har også slått røter dei siste åra.  Be om at alle kristne skal oppleva personleg fornying, og at kyrkjene skal bli vitaliserte, utrusta og sameinte, og at Den Heilage Ande skal gjera eit kraftfullt verk i folket sitt i Gujarat. 
  • Det er signifikant kyrkjevekt i tre distrikt som eit resultat av framstøytar frå indiske misjonar, men delvis også av god drift i eksisterande kyrkjer. Be om at vekkinga i desse samanhengane skal spreia seg, at Anden skal jobba på djupet med folk og smått og senn løysa folk frå hinduismens mektige åndskrefter og føra dei fram til tru på Jesus og barnekår hos Gud. 
  • Det er mange heilt unådde folkegrupper i Gujarat, og 20 av dei har over 100 000 representantar. Be om at Gud sender apostlar inn i desse gruppene, folk med rett utrustning som kan demonstrera Guds kraft og godleik, vinna menneske for Kristus, grunnleggja nye kyrkjelydar, disippelgjera dei truande og utrusta dei til teneste for Jesus.
  • Det er mange frå Gujarat som har emigrert til Afrika og Storbritannia, men lite vert gjort der for å vinna dei for Jesus. Be om at dette må endra seg, at nokre krisnte må fatta kjærleik til dei og begynna med systematisk arbeid for å nå dei med evangeliet, og be om at dei skal lukkast.   


Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...