fredag 21. juni 2019

India 3. Chhattisgard

I denne delstaten bur det vel 25 millionar menneske fordelt på 450 ulike folkegrupper som snakkar 98 ulike språk. Hovudstad er Raipur med 1 million innbyggjarar. 94,7% er hinduar. 2% er muslimar og 1,9% er kristne,

Chhattisgarh er politisk sett ein ung stat med mange konfliktlinjer. I staten er det rike mineralførekomstar og store skogar og fruktbare sletter. Men folket der manglar utdanning. 20% er analfabetar, og staten manglar infrastruktur, investorar og kompetanse. 

Politisk er det kraftig spenning mellom marxistar som gøymer seg i skogane, og hinduaktivistar. Den siste gruppa reagerer gjerne med vald mot folk som konverterer til kristendomen, og mot evangelistar og misjonærar. Men folk kjem til tru, og det veks fram nye huskyrkjer i akuande fart. Pga analfabetsime og fattigdom, er holistisk teneste, evangeliske filmar og personleg evangelisering dei viktigaste og mest effektive arbeidsmetodane.

Chhattisgarh blir omtala som stammefolka sitt heimland, og mange av desse folka tilhøyrer dei kastelause. Hinduistpartiet BJP neglisjerar dei kastelause fullstendig heilt til dei blir kristne. Då blir dei utsette for stygge åtak.


  • Be om at dei truande i Chhattisgarh skal styrkast ved Den Heilage Ande, bli grunnfesta i trua, sterke i nåden og frimodige i sitt kristne vitnemål.
  • Be om misjonærar som kan gjennomføra effektive og omfattande alfabetiseringprogram mellom dei kristne.
  • Be om at dei truande skal halda saman i nærande fellesskap. 
  • Be om at kyrkjelydane skal bli verna mot åtak, at dei truande skal leva utan frykt.
  • Be om at under og teikn skal skje i kyrkjelydane, og at dei kristne kan evangelisera i Andens kraft, og at Gud er med og stadfestar Ordet med dei medfølgjande teikn, at sjuke vert lækte, demoniserte sette fri, at døde står opp osv. 



Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...