mandag 5. februar 2018

Tre iranske kristne dømde til høvevis åtte og eitt år i fengsel

Surosh Saraie og Eskander Rezaie
To iranske kristne vart i desember 2017 dømde til totalt åtte år i fengsle av fjerde kammer i Revolusjonsdomstolen i Shiraz fordi dei "utgjorde ein risiko for rikstryggleiken", som det alltid heiter i desse domane mot kristne. Surosh Saraie og Eskander Rezaie, som begge er medlemmer av den evangeliske kyrkja i Iran (som er ei undergrunnskyrkje basert på huskyrkjer), fekk kvar ein dom på sju år for å ha skipa ei gruppe som truga den no så berømte nasjonale tryggleiken, og eitt år ekstra for å ha propagandert mot den iranske staten. Begge, som også sat i fengsel frå 2012 til 2015,  har anka domen.

Ei kristen dame som heiter Zahra Norouzi Kashkouli (fann ingen bilete av henne) vart dømt til eitt år i fengsel under den same rettshøyringa for å "ha vore med i ei gruppe som arbeider mot systemet". Ho har også anka domen.

Artikkel 23 i den iranske konstitusjonen slår fast at det er forbode å etterforska den enkelte persons religiøse tru. Ikkje desto mindre ser me i dag at etter Rouhani vart president, har stadig fleire kristne vorte arresterte og sett under press, og historia er alltid den same: dei trugar den nasjonale tryggleiken. Det rettferdiggjer arrestasjonar og fengselsdommar ut frå vikarierande klagemål.

Bøn:
Gode Far! Hjelp desse tre søskena våre å sjå på Jesus, han som er trua sin opphavsmann og fullendar, slik at dei ikkej fortvilar, men kan ha ei fast tru og ei sikker von midt i stormen som rasar over liva deira. Gje dei din fred. Hjelp dei også å sjå at alle ting tener dei til gode som elskar deg. Fyll dei med kraft og autoritet slik at dei frimodig vitnar om Jesus overfor medfangar slik at desse også kan koma til tru og bli frelste for evigheten. Så ber me i Jesu namn at dei skal få fridomen sin i din gode time, og Anden er over dei og trøystar dei og hjelper dei med alt dei treng for liva sine. Amen!




Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...