torsdag 25. mai 2017

Dagens unådde: Luoluopo i Kina

Luoluopofolket lever i det sentrale Kina, ganske konsetntrert i eit område mot vest.
Dei tel i følgje joshuaproject.com 447000 menneske
Språk: Lolopo. 
Religion: Etnisk. 
Ingen bibeloversetting tilgjengeleg for desse menneska. 

Luoluopo dyrkar mange gudar, samt  ei mengt naturånder. Dei er også fedredyrkarar. Overraskande nok trur dei også på ein Gud som har skapt alt, og dei trur at han er nær og tilgjengeleg for dei. I tillegg trur dei på himmel og helvete. Magi spelar ein stor rolle i kvardagen deira. Trass i manglande bibeloversettng, er det nokre truande kristne mellom dei. 

Herre Jesus Kristus! Du har all makt i himmel og på jord, og luoluopofolket er din rettkomne eigedom. Løys dei frå djevelens makt og syndas lenker, og før dei, ved ditt ord og din Ande inn i ditt fullkome rike, slik at dei tilber Skaparen framfor skapningen. Må alle kristne luoluopoar veksa i nåde og kjennskap til deg, halda saman i nære fellesskap og bera evangeliet til alle i dette folket som lever utan Gud og utan håp i verda. Lat riket ditt koma og viljen din skje i dette folket, slik som han skjer i himmelen. Amen! 












Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...