mandag 30. januar 2017

Nabeel Qureshi råka av kreft

Forfattaren av den glitrande boka "Seeking Allah, finding Jesus" som kom ut i 2014, Nabeel Qureshi, har fått kreft. Han er svært open om dette på Twitterkontoen sin.
Nabeel Qureshi var amadiyamuslim. Foreldra var frå Pakistan, men emigrerte til USA då Nabeel var barn. Dei var slike mennesker som tok trua si svært alvorleg, noko som dei vidareførte til barna sine. Nabeel utvikla seg til ein muslimsk apologet. Men Gud hadde andre planar for den unge mannen. Gjennom sitt nære venskap med den kristne David (i mange år hadde dei venlege, og stundom stormfulle, diskusjonar om kristendomen og islam), og etter grundige studier av Hadith, bøkene om Muhammeds liv, kom han til slutt fram til den for han vanskelege konklusjonen at han måtte forkasta Muhammed til fordel for Jesus. Det vart ikkje plass til dei begge, og det han las om Muhammeds liv, det som muslimane kallar "den levande Koranen", skremde han, medan det han las om Jesus og hans liv, verka så rett og tiltrekkande på han. Han vart kristen, og har etter den tid jobba saman med den kjende indiske apologeten Ravi Zakkarias.
No ber han om forbøn, og me stiller gjerne opp for denne unge mannen.

Herre! Du har frelst denne mannen og kalla han til teneste for deg. Me trur du har planar om å velsigna mange menneske gjennom hans forfattarskap og undervisning i mange år enno. Denne verda har bruk for hans vitnemål, intellekt og åndelege utrustning, og me ber i ditt eige namn om at du skal berga livet hans og lækja kroppen hans. Amen!

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...