mandag 9. januar 2017

Dagens unådde: Marokkanske berbererar i Warain

Det er 309000 warainberberar i Marokko. Berberane er Nord-Afrikas urfolk. Dei vart erobra og undertrykt av arabarane på 600-talet, og har seinare adoptert islam som sin religion. Dei snakkar eit språk som kallast tamazight. Tradisjonelt var dei nomadar, men lever no som stadfaste bønder. Deler av Bibelen er omsett til dette språket og ligg føre både i tekst og lydformat. Det er ikkje registrert ein einaste truande warainberber. Marokko har stengt grensene sine for kristen misjon, men det blir sendt kristne radioprogram på tamazight frå andre land i håp om å nå fram til nokon av desse menneska.

Gode Far! Det er du som styrer historias gang, og du er den som opnar dørar som ingen kan stenga, og stenger dørar som ingen kan opna. Må du opna ei dør for evangeliet inn til warainberberane i Marokko. Lat nokre av dei koma til tru gjennom dei kristne radioprogramma som vert sendt. Løys desse menneska frå islams makt, og før dei inn i Kristi fridom. Herre, miskunna deg over dei i Jesu namn, amen!

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...