mandag 2. januar 2017

Verda 2

Svar på bøn

Dei siste 30 åra har Gud gjort bemerkelseverdige mirakler i verda. Media har mest fokus på negative utviklingstrekk, og alt det gode Gud gjer på dagleg basis, er lite påakta. Då den første utgåva av Operation World kom i 1979, var det ingen kristne i Mongolia. I dag er det 40 000 kraftfulle Jesu disiplar i dette landet, og ikkje noko land i verda sender ut så mange misjonærar i høve til folketalet som Mongolia, ein posisjon som forresten Noreg hadde i lang tid. Men ikkje berre Mongolia, det har vore enorm kyrkjevekst i Kambodsja, Kina, Vietnam, Iran, Albania, Sudan,  Indonesia, Nepal, Etiopia, Kenya og Mosambik.
  • Takk Gud for vekkingsmirakla i verda dei siste tiåra. 
Tyngdepunktet for kristendomen er så definitivt flytta frå nordvest til sør i verda. I Vesten har kristendomen tilbakegang, men altså formidabel vekst i Afrika sør for ekvator, Latin Amerika og i Asia. I dag er evangeliet om Jesus forkynt i alle nasjonar, og kyrkja er å finna i alle krokar og krinklar i verda.
  • Be om at dei kristne lever som sanne disiplar av Jesus, at kyrkjene held seg sunne og sanne i tru, liv og lære, og at dei let seg fylla av Kristi kraft og kjærleik.
Dei siste godt hundre åra har Gud gjesta verda gjennom tre store karismatiske vekkjingsrørsler som pregar den evangelikale delen av kristendomen. Først pinserørsla i 1906, så den karismatiske vekkinga som starta på 1960-talet og seinare den såkalla tredje bølgja rundt Vinyardrørsla og John Wimber. Det er over 600 millionar truande som er ein del av dette bilete i dag, og det er her me finn den sterkaste veksten i Guds kyrkje på jord.
  • Takk Gud for hans overnaturlege inngrep gjennom desse rørslene, og be om at me snart må få sjå den siste store utausinga av Guds Ande over Guds kyrkje, den som skal koma i forkant av Jesu atterkome, og som vil bli større enn alt me så langt har sett i kyrkjehistoria.  
 I den kristne kyrkja har det dei siste tiåra vakse fram store bønerørsler som i stor grad ber fram Guds verk i verda.  Me kan nemna Global Day Of Prayer og International House of Prayer (Mike Bickle, Kansas City).
  • Takk Gud for desse initiativa, og be om at bønerørsla må finna sin veg inn i alle forsamlingar og kyrkjesamfunn. 
 



Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...