torsdag 5. april 2018

Dagens unådde: Arabarar i Tunisia


Det er nesten 11 millonar arabarar i Tunisia som ikkje har kunnskap om Jesus og Guds veg til frelse. Dei er muslimar og snakkar ein tunisisk versjon av arabisk. Det nye testamentet er tilgjengeleg på denne dialekten.
Dagens Tunisia var eit kristent kjerneområde dei første 5-600 åra etter Kristus. Det var her kyrkjefedrane Tertullian, Cyprian og Augustin budde og verka. Det var stor kraft over desse folka. Likevel, då den arabiske invasjonen kom med islam på slep i det 7. hundreåret, var det lite att av det åndelege livet og den åndelege dynamikken i kyrkja, og ho fall som eit korthus. Raskt vart Kristus gløymt, og folket fall ned i djupt åndeleg mørker.
Det er få tunisiarar i dag som er merksame på sin gamle kristne arv. Dei tenkjer at kristendomen er eit vestleg fenomen som fremjar umoral. Heilt frå fødselen av får dei inn læresetningar om Gud som står i opposisjon til det Bibelen lærer om vår gode Far i himmelen som i kjærleik sende Sonen sin for å frelsa oss og fri oss frå våre synder med sitt blod, og dei strevar, som alle andre muslimar, med å grunnleggja si eiga rettferd.
Den beste måten å nå dei på er kanskje gjennom TV, radio og internett. Men uthaldande bøn må til for desse, som elles for den arabiske verda.

Gode, gode Far! Me ber for arabarane i Tunisia at dei skal bli berørt av din Heilage Ande slik at dei i djupet av si sjel forstår at dei ikkje kan bli rettferdige for deg gjennom gjerningar, men berre ved å ta imot di rettferdsgåve i Jesus Kristus. Fri dei frå islams løgner, og frå djevelens lenker. Send dine motdige apostlar til Tunisia slik at ditt rikes mektige krefter kan  demonstrerast for folket, løgner bli avslørte, tru skapt, synd tilgjeven og kyrkja di styrkt. Amen!

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...