onsdag 16. august 2017

Svenske styresmakter vil senda Aideen Strandson ut av landet og attende til Iran. Det er livsfarleg for henne.

Den iranske flyktningen Aideen Strandson vart døypt i Sverige i 2014. No er ho utvist frå landet, og vil bli sendt attende til lang fengselsstraff i Iran. For kvinner er dette nærast einsbetydande med seksuelle overgrep og tortur.

"Det er ikkje vårt problem at du er blitt kristen," er det blitt sagt til henne, "det di private sak, og eit ansvar du må ta på deg sjølv."

Svenske utlendingsstyresmakter meiner det ikkje er farleg for kristne å reisa attende til Iran. Dei vil "høgst få fem månader i fengsel", og kva er det å ta på veg for???

Dette seier dei trass i at Den europeiske flyktningekonvensjonen seier at dersom ein person har velgrunna redsle for å bli utsette for forfølging i heimlandet pga religiøs tru eller politisk oppfatning, er vedkomande å rekna for rett flyktning og skal ha krav på asyl.

Svenske styresmakter meinar at Aideen ikkje er ekte kristen fordi dei meiner ho manglar adekvar kristen kunnskap, utan at dei presiserer kva denne kunnskapen er. 

Samstundes som dette skjer, vender svenske IS-soldatar heim frå krigen i Syria og blir sikra ny identitet i det svenske samfunnet. DESSE må altså for all del vernast.

Saka hennar er prøvd utan hell i svensk rett.

Kjære gode Gud og Far! Me løftar Aidees Strandson inn for deg i dag, me vil tala hennar sak for deg og be deg om å intervenera på ein kraftig måte i livet hennar slik at svenske styresmakter må ta til vit og snu og omgjera avgjerda si. Kom med din djupe fred til Aideen, tal til henne og leid henne slik at ho alltid tek dei stega som du syner henne. DU er hennar Gud, du går framfor henne, du styrker henne og gjev henne det lyset ho treng. Amen!



Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...