fredag 28. august 2015

Dagens unådde: Dakpa i Bhutan

Dakpafolket er ei lite folkegruppe. Dei tel kun 5700 menneske, og er i hovudsak bønder som dyrkar mais, bygg og bete (t.d. raudbete). Dei jobbar lange dagar på åkrane for å dyrka nok mat til familiane sine. Som husdyr har dei sau og jak. Berre 3% av arealet i Bhutan er dyrkbart, difor lagar dei terrasser i landskapet for å utnytta jorda best mogeleg.
100% av dakpaane er buddhistar, men praktiserer også shamanisme. Dei lever isolert og har synt seg motstandsdyktige overfor evangeliet. Dei snakkar sitt eige språk som er dakpaka.

Gode Gud! Dakpafolket er i ditt hjarta. Men dei kjenner ikkje deg, lever i mørkret og er på veg inn i evig natt. Me ber: Sjå i nåde til dei, og send lyset ditt inn i liva og kulturen deira. Må ventetida vera over for dakpafolket, og betydningen av Kristi kross bli tydeleg for dei. Send dei ditt ord. Fri dei ut frå djevelens løgner og syndas lenker. Aus Anden ut over dei slik at dei blir overtydd om at dei treng frelse, at Jesus er frelsaren, og slik at dei vender om til deg og blir fødde på nytt som dine nådebarn. Herre, miskunna deg i Jesu namn. Amen! 

 


Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...