torsdag 14. mars 2013

Kristne egyptarar i libyisk fengsel

Kristen egypter døde i fengsel
Stefanusalliansen sendte i forrige uke ut en appell for fire kristne egyptere som ble arrestert i Benghazi i Libya i februar, anklaget for litteratur-evangelisering overfor muslimer. De fire er blitt mishandlet i fengselet. Dessverre døde en av dem i går 10. mars. Ezzat Hakim Atalla Abdel-Malak hadde klaget over sterke brystsmerter og ble sendt til sykehus sist onsdag, men ble returnert til fengselet samme dag. Tilstanden hans bedret seg ikke, og han døde søndag morgen. Det er ikke bekreftet om dødsfallet skyldes mishandlingen.

Dette er svært triste nyheter for Abdel-Malaks kone, men også for de andre i fengselet og for deres familier. En annen av egypterne, Sherif Ramsis Gad Mechaeal, har også sterke smerter i brystet.

Utenom de fire egypterne ble også en sørafrikaner, en koreaner og en svensk-amerikaner arrestert. Disse tre behandles relativt bra, mens egypterne har fått liten oppmerksomhet og blir mishandlet. Egypterne har fått høre at de skal stilles for en militær domstol veldig snart og at de kan dømmes for spionasje.

Vær med og be om løslatelse for alle disse seks snarest. Du kan også være med og sende appellbrevet til libyske myndigheter, hvis du ikke allerede har gjort dette. Klikk på lenken nedenfor: «Les mer og send appellbrevet».

- Be for kona til Abdel-Malak og hans øvrige familie
- Be om beskyttelse for de andre som sitter i fengsel, spesielt for egypterne, og for deres familier
- Be om at alle seks skal løslates snarest
- Be om at de egyptiske arresterte skal få like mye oppmerksomhet og støtte som de tre andre
- Be om at appellen som sendes til libyske myndigheter, skal medvirke til at de blir løslatt


Kjelde: Stefanusalliansen

Les mer og send appellbrevet

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...