fredag 22. juli 2011

I dag ber me for Noreg og alle som er råka av bombeåtaket i hovudstaden, og av åtaket på AUF-leirenUtøya


  • Be om at dei som ligg skada inne i dei råka bygningane som får rask hjelp.
  • Be om styrke for dei som idag har mista sine kjære
  • Be om ein godt gjennomført redningsaksjon
  • Be om klare og innsiktsfulle tankar og kloke avgjerder frå politiet si side
  • Be om at dei ansvarlege for ugjerningane vert tekne, og ingen andre
  • Be om godt leiarskap frå Stoltenberg og hans regjering si side
  • Be om at folk i denne tida skal få mot til å venda seg til Gud
Å Gud, det utenkelege har skjedd, og me forstår så lite. Me har kjent oss så trygge i dette landet, men me er ikkje det lenger. Verdas vondskap har innhenta oss, og me har bråvakna til ein ny røyndom som me ikkje ville ha. Korleis kunne det skje? Det same spurde me om då tyske troppar okkuperte oss i 1940. Me var ikkje budde då, trudde at den store vondskapen ikkje kunne koma til oss. Men han kom likevel, og me kunne ingenting gjera. Heller ikkje denne gongen hadde me budd oss, og folk med vonde hensikter har kunne koma usett heilt inn i hjarta av regjeringa og fyra av ei bombe på mange hundre kilo, utan å bli oppdaga. Vår naivitet er grenselaus, og me har ikkje vore vakne for vondskapen, men den søv aldri.

Gode Gud! Vekk oss opp, ikkje berre frå vår naivitet, men også frå vår sjølvgode, sjølvopptekne, materialistiske og nærsynte livshaldning, og frå vår forakt for ditt gode ord og din vilje. Me har i vår arroganse stilt oss over ditt ord og gjort som me har lysta, og slik har me rive ned det vernet som du gjennom generasjonar har gjeve dette vesle rare folket mot nord. Herre, sjå i nåde til oss og kall oss attende til deg, og ver du for oss ei fast borg som me rømer til for å finna ly, ikkje berre for andres vondskap, men mest for vår eigen.

Og me ber: Lat landet sine leiarar gå i front og syna folk vegen til det gode. Hjelp alle som forkynner ordet ditt til å tala klårt og sant om vegen til himmelen og til det som rett er. Sjå til oss i denne kristetid, og lat oss ikkje missa kva du seier til oss når slike ting som dette skjer.

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...