fredag 9. oktober 2009

Nye åtak på dei kristne i Egypt.

Egyptiske styresmakter gjekk nyleg til åtak på og arresterte ei gruppe koptiske kristne i Aleksandria, etter at desse hadde prøvde å setja fri den kristne kvinna Myrna Hanna, som vart bortført av muslimar for 10 månader sidan og tvangsgifta med ein muslimsk mann. Dette melder Assyrian International News Agency. Den 30. september ringde ho faren sin, Gama Labib Hanna, og naudbad han om å koma å henta henne ut av fangenskapet. Faren, svigersonen, og ein annan truande, Rafat Girges Habib, gjekk til leiligheita der Myrna vert halden fanga. Der vart dei lokka i bakhald for så å bli truga av ”svigerfar” til Myrna og 5 andre muslimar. Likevel lukkast dei i å få Myrna med seg, men ”svigerfaren” sende inn ein rapport til styresmaktene med det resultat at faren og onklane hennar straks vart klaga, bortført, arresterte og utsette for fysiske overgrep av styresmaktene Politiet braut seg også inn i heimen til Myrna og familien hennar, før dei gjekk inn i butikken til Habib og knuste den. Onkelen til Myrna vart sett fri med ordre om å ta henne med til politistasjonen, der ho vart overlevert til ”svigerfaren” att. Faren hennar vart sett fri frå varetekt den 2. Oktober, men alt neste dag arresterte politiet fleire av Habib sine slektningar og utsette kvinnene deira for overgrep. Offisielle tenestemenn heldt fram med å arrestera Habib sine familiemedlemmer innit han melde seg sjølv for politiet.

Bøn: Herre Jesus Kristus! Du som sjølv vart utsett for urett, overgrep og liding: me ber om at du skal koma Myrna og hennar familie, samt Habib og hans familie til hjelp. Gje Myrna fridomen attende og bryt i ditt eige namn Satans destruktive planar for desse, og alle andre kristne i Egypt.

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...