fredag 4. september 2009

Hmufolket i Kina

Folketal: 1 915 000. Språk: Miao. Religion: Etnisk tru. Kristne: 0,25%

Dette folket har gjennom historia vore forakta av andre kinesarar, og dei har vore utsett for rasisme, kalla for menneskehundar og vore skulda for å ha hale. Det har vore drive ein del misjon mellom dei frå 1896, men resultata har vore sparsame, og folket har utøvd aggressiv forfølging mot kristne og drepe mange. Det føreligg ei oversetting av NT frå 1934 og ei salmebok frå 1928, men desse er lite i bruk. I vår tid er det shamanismen som rår grunnen, og dei trur det er shamanen som kan opna himmelens port for dei.

Bøn: ”Å Herre Jesus, Guds mektige Son. Du er den einaste som kan opna himmelens port for oss menneske, og du gjer det for alle som kallar på deg og trur på deg.Gjer deg kjent for hmufolket slik at dei vender seg bort frå shamaane og til deg, som er den einaste som kan frelsa deira sjeler i livet og i døden. Me ropar til deg om nåde for oss sjølve og for dette folket som blir neglisjert at di kyrkje, og som er på veg mot evig fortaping og død. Send du i din nåde arbeidarar ut til din haust i Hmufolket. Frels dei og læk dei djupe hjartesåra deira. Fyll dei med din kjærleik og ta bort frykten dei har for død og dom. Reis opp di kyrkje i dette folket, ei kyrkje som er fylt av di kraft med leirarar som er fylte av dine visjonar. Herre, miskunna deg. Amen!"

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...