mandag 23. februar 2009

Tuaregane i Algerie


133 000 menneske. Språk: Arabisk. Religion: Islam.

Evangelisk kristne: 0.01%.


Tuaregane i Algerie tilhøyrer urbefolkninga i landet som vart undertrykte av arabarane på 600-talet e.Kr. Dei er nomadar og lever under klimatisk strenge kår. Namnet "tuareg" er truleg ei avleiing av eit arabisk ord som tyder "forlaten av Gud". Sjølv kallar dei seg difor gjerne "imohuar" som tyder "dei frie". Dei har mange førislamske element i tru og levemåte. M.a. er det mennene her som må dekka til hovudet, og slektskapssystemet er delvis matriarkalsk, står det å lesa på Wikipedia.


Bøn: "Herre Jesus! Du er er Gud og frelsar for alle nasjonar, folk og tungemål. Kom tuaregane i Algerie i møte med din kjærleik, og lat dei ikkje lenger vera oppfatta som eit gudsforlete folk, men eit folk som nyt din fridom i Jesus Kristus. Send arbeidarar ut til din haust mellom tuaregane, og gjer dei opne for evangeliet. Aus Anden din ut over dei, og gjer heile folket til dine læresveinar. Gje dette folket ei djup forståing for evangeliet, og gjer dei til menneske som lovsyng og tilber Jesus, og som spreier Jesu kjærleik og nåde til heile den karrige Sahararegionen. Amen!"





Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...