fredag 2. september 2011

Moldova

Moldova med sine 3,5 millionar innbyggjarar er det fattigaste landet i Europa. Arbeidsløysa er på over 60%. Alkoholismen er omfattande, og 25% av dei arbeidsføre, reiser utanlands. Alt dette hindrar oppbygging og utvikling av landet. Likeeins den uløyste konflikten med Transnistria i aust, området rundt elva Dniestr som har sagt seg sjølvstendig. Moldovarane er ortodokse, men dei evangeliske kyrkjene er i sterk vekst, 3,2% årleg. Nye kyrkjelydar vert stadig etablerte. Moldova har eit svakt og korrupt politisk leiarskap.



Far, i himlen! Takk for alt det gode du gjer i Moldova, for alle som blir kristne og for alle nye kyrkjelydar. Bevar dei i trua på Jesus, utrust dei med dine gåver og hjelp dei leva heilhjarta og åndsfylte kristenliv. Gje landet nye leiarar som kan føra dei ut av den økonomiske og finansielle krisa. Driv mismotet bort frå landet, og hjelp folket å ta eit kraftig oppgjer med alkoholforburket sitt. Gje alle foreldrelause barn gode heimar å bu i. Lat det gå Moldova vel. Eg velsignar landet i Jesu namn. Amen.

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...