mandag 15. august 2016

Dagens unådde: Malayar i Aust-Malaysia

I følge www.joshuaproject.net tel denne folkegruppa 280 000 menneske. Dei er muslimar (men blandar mykje animisme og hinuisme inn i trua si), snakkar malay og har tilgang på heile Bibelen i tekst og lyd, samt Jesusfilmen. Det finst nokre ytterst få kristne mellom dei.
Desse menneska lever i kystnære områder, og har tradisjonelt livnært seg av fiske. I dag er dei engasjert i eit knippe av yrker.

Malayane lever i ein æreskultur der det å mista andlet er det verste som kan skje. Dette er ei stor hindring for evangeliet.

Bøn:
Herre! Me ber for dei få kristne som lever i denne folkegruppa at dei skal finna saman, halda seg trufast til deg og til kvarandre, at dei skal få opplæring i ditt ord, blir disippelgjort og fylt med Den heilage ande slik at dei kan vinna frendane sine for Kristus. Me ber også om at du sender hjelparar til dei som kan styrka dei i trua og hjelpa dei med å fungera godt som kristne.
Me ber om at du auser Anden din utover alla malayar slik at dei ser sine synder, spør etter frelse og blir opne og mottakelege for evangeliet. Velsign dei på alle livsens områder, og lat det gå dei vel. 

Ingen kommentarer:

Ei bøn for Israel under åtak

•         Abraham, Isak og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far! •         Landet og folket ditt er under åtak, og dei fleste av verdas l...